skip to Main Content

Yin Yoga

Het gaat niet om de uitvoering van de houding;
het gaat om wat je tegenkomt als je stil
bent in een houding.

De werking van yoga

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren ontspant. Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

De lessen zijn geschikt voor iedereen; de houdingen worden aangepast aan jouw lichaam en de lessen zijn daarom geschikt voor alle niveaus en alle leeftijden. En je hoeft beslist niet lenig te zijn om mee te kunnen doen! De voordelen en effecten op de gezondheid van yoga worden steeds opnieuw wetenschappelijk aangetoond.

Je leert te ontspannen.
Het vermindert stress.
Het verbetert je immuunsysteem.
Maakt/houdt je organen gezond.
Versterkt je bindweefsel.
Bevordert je meditatiebeoefening.
Je leert jezelf te accepteren, waardoor je prettiger in het leven staat.
Verbetert je houding.
Je leert jezelf te ontdekken terwijl je in een houding staat/zit/ligt.
Je voeding, slaap en algehele gezondheid verbetert door het regelmatig beoefenen van yoga.
Tijdens hevige stressperiodes of zelfs een burn-out kan Yin Yoga je helpen de klachten te verminderen of zelfs te bestrijden. Op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest, zorgt voor een goed herstel.
Het werkt positief voor mensen met spierklachten (bijvoorbeeld reuma of klachten in de bekken, rug, wervelkolom, nek en schouders).

Sinds een jaar volg ik yinyoga bij Gearte. We zitten in een mooie rustige ruimte, Gearte legt duidelijk en rustig uit. Ze heeft oog voor alle deelnemers. Als afsluiting een heerlijk kopje thee.

Jannie

Yin yoga bij Gearte is een kadootje midden in de week… De rust die Gearte creëert, de aandacht die ze geeft, de ruimte waarin we les hebben en de thee na de les; heerlijk!

Dikkie

De yoga avond onder de rustige, ondersteunende begeleiding van Gearte is altijd weer een bewustwording en ontspanning voor de rest van de week.

Elke keer als ik letterlijk land op de mat denk ik: “Mijn uurtje, helemaal alleen voor mij, ogen dicht, ik hoef met niemand rekening te houden, nergens aan te denken, mijn lichaam even resetten!”
Het comfort van Praktijk Noardein geeft hier de juiste rust voor.

Klaske

De yogalessen van Gearte zijn voor mij een feestje om naar uit te kijken. Een heerlijk moment van ontspanning na een drukke werkdag. Echt een momentje voor jezelf. De lesruimte in de boerderij is een fijne plek om tot rust te komen. In het voorjaar hoor je tijdens de stiltes in de les, buiten de vogels fluiten. Daar kan ik enorm van genieten. Ik kijk uit naar de lessen in de buitenlucht!

Yldau

Onze praktijk. Een oase van rust.

Praktijk Noardein helpt mensen (zowel kinderen als volwassenen) om gezonder en gelukkiger te leven. Hierbij speelt ontspanning een belangrijke rol. Lees meer over de kracht van Praktijk Noardein.

Welk lespakket past bij jou?

Om erachter te komen of de yogalessen bij Praktijk Noardein iets voor je zijn, kun je gebruik maken van 3 kennismakingslessen. Zo krijg je een goede indruk van de docent, de groepsgrootte, de andere deelnemers en de sfeer in de groep.

Privé les

3 kennismakingslessen
Yin

25 euro

11 lessen
Yin

125 euro

22 lessen
Yin

240 euro

Rooster

Wil je weten of er binnenkort een les voor je beschikbaar is? Kijk dan bij agenda.

Back To Top