skip to Main Content

Yoga. Het wijst je de weg om te ontdekken wie je werkelijk bent.

Yoga betekent letterlijk verbinding.
De oefeningen verbinden lichaam en geest,
geven kracht en energie en zorgen voor
een algeheel prettig gevoel van ontspanning.

Actief werken aan je zelfhelend vermogen

Ons lichaam bezit allerlei interne systemen die erop gericht zijn om het lichaam zo gezond mogelijk te houden, het vermogen om verstoringen zelf te bestrijden en te herstellen. Dit wordt ook wel het zelfhelend vermogen genoemd. Het zelfhelend vermogen is sterk afhankelijk van beweging, je voeding, en je mentale gesteldheid. Yoga en meditatie zijn goede manieren om je zelfhelend vermogen te versterken.

Yin Yoga

Yin yoga is een relatief rustige vorm van yoga die veel mensen aanspreekt. Het heeft een meditatief en rustgevend effect waarbij je de tijd neemt om je lichaam te leren kennen.

Naast het beoefenen van de houdingen werken we binnen de lessen bij Praktijk Noardein met onder andere de volgende thema’s: grenzen, emoties, zelfzorg, compassie, mindfulness, aandacht, meditatie, oefening, autonomie, ontspannen en acceptatie. Je leert binnen de lessen te luisteren naar en voelen van je eigen lichaam. Lees hier meer over yin yoga.

Yogatherapie

Yogatherapie is een aanbeveling voor iedereen die de verbinding wil maken tussen lichaam, geest en ziel. Wanneer je pijn hebt of niet lekker in je vel zit, kunnen yogaposities je laten voelen hoe je van binnen beweegt. Ze helpen je om te openen in plaats van te verkrampen en je eigen pure kracht weer terug te vinden. Je mag je ervaringen van het moment delen, verder hoef je niet veel te praten. De focus is op de ervaring van je lichaam. Samen creëren we een programma op maat.
Lees hier meer over yogatherapie.

Yoga voor de jeugd

Ook voor kinderen of jongeren kan yoga enorm helpend zijn. De lessen kenmerken zich door afwisseling van dynamische bewegingen en ontspanning. De nadruk ligt dan ook op ontspanning en plezier. Het gaat voor de kinderen om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen.

Wist je dat een yogales voor kinderen of jongeren maar weinig lijkt op een les zoals je die als volwassene doet? Klik hier voor meer informatie.

Zomaar wat voordelen van yoga

Brengt je lichaam en geest weer in balans
helpt je stress te verminderen
verbetert de spijsvertering
verbetert het concentratievermogen
verbetert het vertrouwen in je lichaam en jezelf

De kracht van Praktijk Noardein

Persoonlijk
Laagdrempelig
Intieme, kleine, veilige groepen
Oefeningen op eigen niveau
Werken aan je gezondheid in de buitenlucht

Sinds een jaar volg ik yinyoga bij Gearte. We zitten in een mooie rustige ruimte, Gearte legt duidelijk en rustig uit. Ze heeft oog voor alle deelnemers. Als afsluiting een heerlijk kopje thee.

Jannie

Yin yoga bij Gearte is een kadootje midden in de week… De rust die Gearte creëert, de aandacht die ze geeft, de ruimte waarin we les hebben en de thee na de les; heerlijk!

Dikkie

De yoga avond onder de rustige, ondersteunende begeleiding van Gearte is altijd weer een bewustwording en ontspanning voor de rest van de week.

Elke keer als ik letterlijk land op de mat denk ik: “Mijn uurtje, helemaal alleen voor mij, ogen dicht, ik hoef met niemand rekening te houden, nergens aan te denken, mijn lichaam even resetten!”
Het comfort van Praktijk Noardein geeft hier de juiste rust voor.

Klaske

De yogalessen van Gearte zijn voor mij een feestje om naar uit te kijken. Een heerlijk moment van ontspanning na een drukke werkdag. Echt een momentje voor jezelf. De lesruimte in de boerderij is een fijne plek om tot rust te komen. In het voorjaar hoor je tijdens de stiltes in de les, buiten de vogels fluiten. Daar kan ik enorm van genieten. Ik kijk uit naar de lessen in de buitenlucht!

Yldau

Rooster

Wil je weten of er binnenkort een les voor je beschikbaar is? Kijk dan bij agenda.

Back To Top